tiistai 17. maaliskuuta 2009

Olipas yllätys!

Tilasin pari viikkoa sitten muutaman romaanin bookdepositarysta (suosittelen, lämpimästi). Toinen tuli muutamassa päivässä, toista jäin odottelemaan. Perjantaina sitten tuli pakettikortti, mutta sairaana jätin romskun postin huomaan viikonlopun yli. Tänään vihdoin pakollisella kauppamatkalla kiersin postin kautta... ja paketti olikin pehmeä! Ja sininen! Ihana!





Lanka on minulle tuttua ennen kaikkea ohjeista - en ole koskaan neulonut Mamboa (olen aikalailla Novita-neitsyt, seiskaveikkaa lukuun ottamatta *punastus*). Sitä en ymmärrä kuinka sny on ymmärtänyt minut marimekkotytöksi? Olen näet suuri fani! Somassa unikkokuosissa tuli nyt lasinalusia - mikä on myös mystistä, koska olen harkinnut lasinalusien ostamista siitä asti kun muutin kohta vuosi sitten. Olen muutamia käsissäsinä käännellyt, mutten mieleisiä löytänyt. Kuivatut päärynät avaan heti, kun suukin taas maistaa jotain... SUURKIITOS SINISESTÄ HETKESTÄ!!


Muita uutisia: flunssa jyllää edelleen, mutta huomenna on kyllä jo palattava töihin. Ja missäköhän toinen romskuni seikkailee?

lauantai 14. maaliskuuta 2009

Kahden viikon tv-ohjelma

viikko 10

Viikon luontohetki
Kolmijalkakoiran elämää
Luontosarjassamme seuraamme kolmijalkakoiraa sen häkkiympäristössä. Koira on tuskainen ja tylsistynyt, täydessä liikuntakiellossa. Päivän kohokohtia on vesikupin kaataminen niin usein kuin mahdollista. Jatkuva uikutus kaikuu ympäristössä


Terveysnurkka
Tekeekö karkin syönti oikeasti onnelliseksi?


Käsityörintama
Ilon hetkiä
Kaiken stressin keskelle ilmestyy pehmeä paketti, joka herättää vastaanottajan mielikuvituksen. Vaaleanpunaisia lumihiutaleita, muodossa tai toisessa. Kaiken viikolla kudotun saattoi kepein sydämin myös purkaa - viikon säästövinkki?


viikko 11

Viikon luontohetki
Häkkikoiran arvoitus
Viisikiloinen koira löytyy 80 cm korkean häkkinsä ulkopuolelta. Häkkiin laitetaan kansi, jonka päällä on painona tuoli. Häkkikoira löytyy, nyt sängyltä. Saako hän häkkiänsä nostettua ja ryömii sen alta? Häkki on painava. Nyt häkkikoiran evoluutio on muokannut hänet remmikoiraksi, joka viettää päivät keittiön patterissa kiinni, muun ajan emäntänsä kyljessä.


Opettaja-tv
Miksi, Tim K., miksi?
Pitäisikö Suomessakin kouluissa sopia koodiviestejä vastaavien katstrofien varalle?


Futurama
Työtön, työtön, työtön...
Ensin kysytään voitko jatkaa syksyllä, sitten selviää, ettet ehkä voikaan jatkaa syksyllä. Tulevaisuuden suunnittelu saa uuden suunnan. Tai sillä ei ole mitään suuntaa.


Käsityörintama
Laiskat sormet?
Mitä tehdä, kun mikään ei huvita?


Tohtori tuli kaupunkiin
Tohtorille töitä
Lähikollegasta tuli tohtori! Onnea! Nuorison reaktio: Miksei se hae töitä muualta, ja sinä jää tänne... Tohtoria odotellaan toki tähänkin kotiin: kuume on kova, yskä ja nuha vaivaavat. Edessä taitaa olla pari sairaslomapäivää.


Toivekonsertti
Maan korvessa kulkevi lapsosen tie
"Katsokaa taivaan lintuja: eivät ne kylvä eivätkä leikkaa eivätkä kokoa aittoihin, ja teidän taivaallinen Isänne ruokkii ne. Ettekö te ole paljoa suurempiarvoiset kuin ne?" Kiitos snylle, kiitos kommenteista, kiitos naapurille, kiitos perheelle.

sunnuntai 1. maaliskuuta 2009

Anteeksipyyntö SNY:lle

Olen todella kamalan pahoillani, että olen varmasti kurja ystävyydenosoitusten vastaanottaja. Toinen anteeksipyyntö myös emolle.

Naapurini haki paketin perjantaina, sain sen eilen ja ilahduin kovasti! Ihanaa pehmoista alpakkalankaa, Marimekon pyyhe, todella hyvän näköisiä kuivattuja hedelmiä. Noin kolme minuuttia katselin harmaata ja vaaleanpunaista lankaa ja visioin lumihiutaleita - missä muodossa ja millä tekniikalla on vielä täysin auki.

Miksi vain kolme minuuttia?

Koirani leikattiin perjantaina. Se jolla ei ole syöpää. Ristisittet katki, olleet kuulemma jo pidempään. Minkä seurauksena neiti on käyttänyt lähinnä toista jalkaa, jonka polvi on nyt myös sökönä ja leikataan keväällä. Kuinka en ole huomannut tätä? Vasta kun tytöstä tuli kolmijalkakoira huomasin ja kiikutin lääkäriin, joka käski odottaa pari viikkoa, jos menisi itsestään ohi vaan eipä mennyt, ja sitten tutkittiin.

Nyt koira on useamman viikon häkkikomennuksella ja itkee itkee itkee kurjuuttaan. Minä myös. Kuinka punnita koiran elämänlaatu vastaan tälläiset isot tuskaiset operaatiot. Saako mukaan arvioida taloudellisia arvoja (leikkaus 800 e, koira 10 v)?

Kudoin sukkaa leikkauksen aikana ja purin sitten, niin karmeaa räpellystä.

Edessä on fysioterapiaa, häkkikoiran säälimistä - huomioida sitä ei saa ettei yhtään innostu ja satuta leikattua jalkaa... ja se toisen jalan leikkaus.

Tämä nyt on tällaista selittelyä. Olisin ehtinyt hakea pakettini, olisin voinut laittaa rivin kaksi tänne. Olin vain niin maassa. Niin kuin se vatvominen auttaisi. Työssä huomaa, että kun edes yrittää olla normaalisti, niin ei huolien taakka niin suuri ole ettei sitä jaksaisi. Kun iltaisin käpertyy omaan alakuloonsa ja antaa periksi, silloin se vasta paha olo onkin. Onneksi on SNY ja huolehtiva emo, jotka olemassa olollaan pakottavat muistamaan, että elämää on muuallakin kuin meidän vinkumisen täyteisessä kodissa. Ei tuo koira siitä ainakaan parannu, jos minäkin makaan kuin lehmä nevassa.